Huvila meren saarella 16

BLOGI 105
27.6.2016

Toistaiseksi viisitoistaosainen sarja ”huvila meren saarella” jatkuu vuoden tauon jälkeen.

Majakka palaa

Toissavuonna saareen rakennettiin vanhoista tiiliskivistä pieni majakka kaksi metriä korkean rantakiven päälle. Tältä se näytti (huvila meren saarella 13):

majakka0Talveksi otettiin lyhty pois, mutta tiiliskivet jätettiin. Ajattelin etteivät kai syysmyrskyn aallot sentään näin korkealta viskoisi seitsenkiloisia tiilejä pois kiveltä. Mutta suuri on meren voima, kun edessä on 200 kilometriä ulappaa Pietariin asti. Keväällä kaikki tiilet olivat palasina rannalla. Tänä vuonna pystytettiin uusi majakka toiselle puolelle saarta, jossa se on paremmin suojassa tuulilta. Seuraa pieni kuvakertomus siitä miten majakka eläytyy saariston pimenevään iltaluontoon (foto Jaakko Aarniala):

majakka0

majakka1

majakka3

majakka3B

majakka4

majakka5

majakka7

majakka6

P.S.

Sarjan ”huvila meren saarella” aikaisemmat jaksot (yhteensä 325 kuvaa) löytyvät blogiarkistosta maalis-kesäkuulta 2015 tai hakemalla jakson numerolla esim. ”huvila meren saarella 6”. Voi myös mennä klikkaamalla tämän artikkelin alussa olevasta linkistä blogiin (huvila meren saarella 13) ja siitä alaspäin vanhempiin jaksoihin tai siitä ylöspäin kahteen viimevuoden viimeiseen jaksoon.

Ne uudet lukijani, jotka kävivät katsomassa artikkelia Helsinginkadun historiasta saattavat olla kiinnostuneita myös artikkelistani Kasarmitorin historiasta (Kasarmitori  – Quo vadis?) . Siinä on myös paljon kuvia. Jos haluaa tietää mistä olen saanut komean tittelini (hullua arkkitehti), pitää mennä katsomaan ensimmäinen blogini Eipäs arvostella arkkitehtuuria.

ChartreuseA

Hullu arkkitehti

MIETE 102
NÄEN UNTA
OLEN SIIS OLEMASSA
_ _ _

ENSI VIIKOLLA:
HUVILA MEREN SAARELLA 17
KAARNEFREGATTI "KIRSIKKA"

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s