BLOGI 57 8.6.2015
Mitä saaressa voi tehdä
Kun mainitsin yläkerran naapurille, että vietän yleensä 4 kuukautta pienessä saaressa, tämä kysyi ihmeissään mitä siellä voi tehdä. Siellä voi tehdä kaikenlaista. Kuten:

Saaressa voi harjata hienoa levää pois kallion pinnasta niin ettei uimaan mennessä ja sieltä tullessa liukastu.

Saaressa voi tutkia muurahaisten selviytymiskykyä siirtämällä osa keosta ulkokivelle ja rakentamalla korsista sillat saarelle. Tutkimuksen lopputulos: Seuraavana päivänä ei muurahaisia ulkokivellä enää ollut.

Saaresta voi tehdä veneretken Sipooseen ja maalata siitä muistikuva 30 vuoden kuluttua. (Sarjasta kuva jota ei otettu)

Saaressa voi katsoa ilta-auringon loisteessa kun myrskyrintama lähestyy kaakosta nopesti jyristen kuin juna ja maalata siitä mustikuva 30 vuoden kuluttua. (Sarjasta kuva jota ei otettu)
Hetken kuluttua äsken tyyni vesipinta myllersi suurissa mustissa aalloissa ja tuulta oli pakko juosta karkuun sisätiloihin. Pihakalliolle jääneet tavarat piti kontaten kerätä suojaan. Rankin sääaseman tuulimittari meni rikki asemassa 34 m/s ja metsää kaatui laajalti Elimäellä.
Saaressa voi pestä mattoja siten ettei saippuavesi valu mereen.
Saaressa voi järjestää purjehduskilpailun kahdella trimmatuilla veneellä, joissa peräsin ja osin kölikin on säädettävissä:
Pitihän se arvata, että ”Pullo” seilasi ihan toiseen suuntaan kuin ”Kello”. Mitä muuta postmodernistiseltä veneeltä voi odottaa! Kilpailun lopputuolos jouduttiin ratkaisemaan maalikameralla. Tasapeli! Kaikki voittivat!
Saaressa ei juuri ole hyttysiä, mutta loppukesästä on kärpäsiä ja vuonna 2014 ampiaisia oli riesaksi asti. Niitä pyydystetään ”inhimillisillä” pyydyksillä, joissa on voimakas makea alkoholiseos. Onnellinen loppu!?

Saaressa voi pelata nopeuteen perustuvaa kilpapasianssia ”Kvick” ja maalata siitä kuva 20 vuoden kuluttua. (Sarjasta kuva jota ei otettu)

Ruotsalainen roikkuva hyönteisten pyydysmalli. Amiraaliperhonen tykkää pitkällä imukärsällään litkiä lientä lasipullon alaosasta olevasta aukosta.
Saaressa on elokuun alussa amiraalin lisäksi paljon muitakin isoja päiväperhosia. Kuten neitoperho (runsaasti), suruvaippa, nokkosperhonen ja ritari, jonka toukkiakin on nähty saarella – kasvaahan siellä runsasti sen herkkua – väinönputkea ja karhunputkea.

Suomalainen pöydällä seisova pyydysmalli. Toimii hyvin. ”Parhaina päivinä” täytyy tyhjentää kaksi kertaa.
Saaressa voi järjestää suunnistuskilpailun. Tarkka karttahan on olemassa ja ruutujen nurkkapisteet on merkitty maastoon.

Majakanvartijan ollessa paikalla majakka sytytetään joka ilta seremoniaalisin menoin. Salamavalokuva ei tee oikeutta tunnelmalle.
Sarja ”Huvila meren saarella” jatkuu vielä kahden jakson verran. Tapaamisiin!
MIETE 57 SAARELLA VOI OLLA TEKEMÄTTÄ MITÄÄN AJATTELEMATTA MITÄÄN VAIN VASTAANOTTAA KAIKKI
Kylläpä näistä mieli virkistyykin:) Hyvää kesää Ilpon klaanille!
Loistava ja upea saari teillä on ja sen arkkitehti taitava ja osaava sekä kekseliäs rakentaja. Loistavaa kesää saareen teille Toivottavat. arto ja maija virkkunen