Unisarjakuva 2

BLOGI 97
2.5.2016

Elämää suuremmat unet

UNI NRO 142
16.6.1991

4 by 4

0

Uni2AA

Uni2B

Uni2:1A

Uni2:2

Uni2:3

UNi2:4

Uni2:5

Uni2:6

Uni2:7

epi

Uni2:8A

Uni2:9fin

Copyfree

Unisarjakuvat jatkuvat seuraavasti:

9.5.   The train

16.5.    The city

Uni2:8B

Hullu arkkitehti

MIETE 94
NÄEN PALJON UNIA
UNIKUVAT HÄIPYVÄT NOPEASTI
NIITÄ VOI YRITTÄÄ TAVOITTAA
JOS HETI HERÄTESSÄ
KIRJOITTAA NE MUISTIIN
JOSKUS HYVIN HARVOIN
TULEE AVAINUNIA
JOTKA SYÖPYVÄT MIELEEN TARKASTI
JA SÄILYVÄT SIELLÄ VUOSIKAUSIA

2 thoughts on “Unisarjakuva 2

  1. Unesi ja oma tulkintasi herättää kysymyksiä. Eikö tässä unessasi voisi olla kyse lapsuuspersoonasi kuolemasta ja aikuistumisesta? Kerrot, että Michel herättää lapsuuteen liittyvän tarinan ts. lapsuuden kuoleman. Sen saa aikaa usein miehen elämässä juuri kokemus naisesta. Paratiisitarinakin viitannee tähän? Aikuistuminen on kuolevaisuuden tiedostamista. Lapsena emme elä omaa elämää, vaan elämme vanhempien tunteita. Rakastuminen ulkopuoliseen ja seksuaalisuuden herääminen on ratkaisevaa. Seksuaalisuus vie syntymän ja kuoleman kehään. Kyse on toiseuden kohtaamisesta ja samalla oman itseyden tiedostamista. Häpeä naisen kohtaamisessa on nuorelle miehelle hurja kokemus. Kyse on lapsen viattomuuden eli neitseyden (neitsen) raiskaamisesta. Hyväksytäänkö minut erikoispiirteineni ja kuvitelmineni vai ei? C.G. Jung korosti nelilukua juuri oman itseyden, oman vastuun tiedostamisena. Yksi on äiti minussa (ykseys kaiken kanssa), kaksi on isän aseman tiedostaminen (isä näkee minut äidin kanssa), kolme oman erillisyyden tiedostamista (itsenäistymisluku = kolmas toden sanoo). Neljäs on perheen ulkopuolisen ja ulkopuolisuuden tiedostaminen. Ulkopuolinen on sama kuin kyky tarkkailla itseäni ulkoapäin. Samalla alan arvioida itseäni. Tämä tarkoittaa paratiisitarinan Jumalan askelten tiedostamista.

    1. Kiitos näkemyksistäsi Olavi. Unet on monitulkintaisia ja moniuloitteisia. Pystyisin helposti kommentoimaan niitä itsekin pari sivua.Blogissani olen tyytynyt suppeaan tulkintaan, jossa unen neuvoa antava merkitys henkilökohtaisessa tilanteessani korostuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s