Unisarjakuva 1

BLOGI 96
25.4.2016

28 vuoden aikana olen kirjoittanut muistiin 1079 unta. Halusin selvittää pätevätkö Freudin ja Jungin teoriat siitä, että alitajunta unien avulla yrittää auttaa unennäkijää tiedostamaan ja ratkaisemaan ongelmia. Kaikilla maailman ihmisillä ongelmat kuuluvat elämään. Kaikki maailman ihmiset eivät kuitenkaan voi käydä terapiassa tai saada apua guruilta. Haluan kuitenkin uskoa, että kaikilla maailman ihmisillä on mahdollisuus ratkaista ongelmansa ilman kustannuksia. Unien tutkiminen voi olla yksi monista keinoista saada ilmaista apua ongelmiinsa. Onko näin? Nähtäväksi jää.

 

Elämää suuremmat unet

UNI NRO 22
24.3.1989

Avainuni

0

Uni1A

Uni1B

UNi1:1

Uni1:2B

Uni1:3

Uni1:4

Uni1:5

Uni1:6

Uni1:7

epi

Uni1:8

Uni1:9

Uni1:10

Uni1:11

fin

Copyfree

Unisarja jatkuu seuraavasti:

2.5.      4 by 4

9.5. the train

16.5.   the city

Uni1:10A

Hullu arkkitehti

MIETE 93
UNETKO SATUA?
ÄLÄ UNTA NÄÄ!

2 thoughts on “Unisarjakuva 1

 1. Kiitos Ilpo unesi jakamisesta. Olen kanssasi samaa mieltä, että unet voivat oikein tulkittuina johtaa meitä valoon sumusilta raiteilta. Jokainen kuitenkin tietää itse parhaiten, mikä tulkinta antaa uutta tietoa, niin kuin totesit.

  Joskus unen eri henkilöt tulkitaan unennäkijän eri puoliksi, jotka saattavat olla ristiriidassa keskenään. Minulle tuli unesta mieleen, kun viittasit sanontaan ”vaikeneminen kultaa, puhuminen hopeaa”, että puhuminen on avain yhteyteen toisten ihmisten kanssa. On tietysti tärkeää tietää, mitä ja miten asiat toisille sanoo, mutta yhteyttä ei löydy, ellei asioita sanoiteta puhumalla muiden kanssa.

  Olen itsekin miettinyt viime aikoina unien merkitystä vähän uudesta näkökulmasta. Psykoterapian/analyysin ja teologian olisi hyvä käydä enemmän vuoropuhelua keskenään ja etsiä unien kautta ”totuuden henkeä”, joka usein jää torjunnan ja puolustusmekanismien kätköön.

  Kiitos myös Jerusalemin matkakuvauksesta. Tapasi kirjoittaa on niin visuaalinen, että väistämättä kuvat kulkivat verkkokalvolla, samoin itämaiset äänet kuuluivat korvissa.
  terv. Riitta

 2. Unen voi ymmärtää lopultakin vain unennäkijä. Totta. Kulkiessamme pelokkaana pimeässä emme aina näe mitä itselle tapahtuu. Pelkojen takia voimme olla sokeita. Ulkopuolinen tarkkailija voi nähdä sellaista, mitä itse ei näe. Ulkopuolinen tarkkailija meissä jokaisessa on ’toiset meissä’. Syvemmän tietoisuuden ääni, ulkopuolinen tarkkailu, yhteinen viisautemme auttaa näkemään asiat tarkemmin, kuten toteat.
  Mitä pelkoja kuvaat unessa uhkana? Kasvuympäristössä luomme vankilamme. Onko laatikossa ja trukeissa kyseessä myös kirjaviisaus, jolla usein selviämme elämässä unohtaen sielukerroksen, hiljaisen viisauden, jota voi edustaa hopea, nainen, sielu miehen ruumiissa. Sieluasi olet kai etsimässä? Avaimet ovat vartijallasi, vapaasti saatavissasi. Uhkana on koko ajan se, että kaverit alkavat piikitellä (trukit), kun heittäydymme hempeiksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s