Unisarjakuva 3

BLOGI 98
9.5.2016

Elämää suuremmat unet

UNI 758
22.5.2009
JA
UNI 764
6.9.2009

The train

0

 

train1

Train2

Uni3:1

Uni3:2

Uni3:3

Uni3:4

Uni3:5

Uni3:6 intermezzo

Uni3:7

Train3

Uni3:8

Uni3:9

Uni3:10

epi

Uni3:11

fin

Copyfree

Uni3

Hullu arkkitehti

Miete 95

Ihmismieltä hallitsevat yleisinhimilliset toimijat (arkkityypit) ovat samoja ristiriitaisia tyyppejä kuin antiikin mytologian jumalat ja esiintyvät unissa ihmishahmoina. Kaikkialla maailmassa unet puhuvat samaa kieltä. Todistus: Serkkuni ja minä olemme vuosikausia toistuvasti toisistamme tietämättä nähneet samaa unta. Vietimme lapsuutemme kesät samalla kesähuvilalla, joka on jo myyty kauan sitten. Unessa vierailemme huvilalla ja vietämme siellä mukavaa aikaa seuralaistemme kanssa kunnes äkkiä tajuamme, että olemme siellä ilman lupaa. Tulee kiire siivota aiheuttamamme sotkut ja pelko siitä, että uudet omistajat yllättävät meidät.

Tulkitsen unta siten, että toisaalta on tarve selvittää lapsuuden ajan asioita ja toisaalta torjunta (uudet omistajat eli aikuinen minä) ei anna lupaa palata lapsuusaikaan kohtaamaan traumaattisia kokemuksia.

Ensi viikolla:

Unisarjakuva 4

The city

 

2 thoughts on “Unisarjakuva 3

  1. Tämä uni ehkä jatkaa kehityskaartasi. Pyöräilet ts. liikut itsenäisesti oman tahtosi mukaan. Toisten paine kuitenkin kasvaa ja tulee osaksi omaa elämää. Juna edustaa usein juuri raiteilla liikkumista. Vasemmalta naisen puolelta tulee juna, johon törmäät. Pääset kyytiin. Freud kuvaa pyöräilyä myös seksuaalisena tapahtumana. Kokemus naisesta on voimakas, maailma räjähtää. Jos nuorena ei mopo karkaisi käsistä, monet jäisivät meistä miehistä ’peräkamarin pojiksi’ kotiin. Juna yhdistyy unessa myös turvalliseen kylään. Se voi korostaa yhteisöä. Aluksi tuo turvallinen yhteisö on monelle sukuyhteisö, jossa saa olla lapsen halutessaan asemassa. Juna voi edustaa myös yhteiskunnan vaatimuksia ottaa vastuuta itsestä ja sopeutua yhteiskunnan sääntöihin: ”Jokaisen tulee hankkia oma elantonsa, ottaa vastuuta itsestään ja muista, eli hankkia ammatti, oma perhe. Lapsuuden paratiisiin ei ole paluuta, lapsuuden viattomuus on menetetty. Leikkimielisyytensä voi säilyttää ja tehdä lapsuuden tunteisiin unimatkoja. Unimatkat ovat hyviä opintomatkoja sieluun, koska tunneperustamme on kehittynyt lapsuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s