Huvila meren saarella 11

BLOGI 55
25.5.2015

Vaneriteltta Totoro

Kaikki alkoi siitä kun näin Kotkan Sutelan Prisman laajennustyömaalla heitetyn pois neljä levyä 12 millin filmivaneria, joita lautavahvistuksin oli käytetty työmaan ovina. Kävin kysymystä työmaan mestarilta saako ne ottaa. Mihinkäs niitä tarvitaan, kysyi mesu. Rakennan lapsenlapsille majan, vastasin. Lupa tuli ja kuljetin levyt saareen. Ja tällainen siitä majasta tuli. Vaneriteltta, joka on nimetty japanilaisen animaatiohahmon mukaan.

Totoro1

Vaneriteltta vastavalmistuneena. Käytetyn vanerin naulan reiät on paikattu maalilla. Filmivaneri täytyy hapettua muutama vuosi ennen kuin maali pysyy siinä kiinni.

Vanerilevyjen koko saneli mitoituksen. Häkötys lepää kalliolla kahden valtavan meren tuoman painekyllästetyn pölkyn päällä. On siis jalasmökki, joka ei tarvitse rakennuslupaa. Sitäpaitsi suurin sisäkorkeus on vain 125 senttiä. Lattia on kuuden tuuman lankkua. Nämä taas ovat peräisin meren tuomasta 5.6 metriä pitkästä laiturista. Sahasin lankut kahtia ja niistä tuli juuri kahden patjan levyinen lattia. 15 millin kattovanerit jouduin ostamaan. Vanerit on kiinnitetty toisinsa pienillä nauloilla ilman listoja tai kalustekulmia. Katto on päällystetty ylijäämähuopapaloilla liimaamalla.

Totoro2

Vaneriteltta lounaasta

Totoro3

Julkisivu pohjoisluoteeseen. Majan osoite on Pyhtään valtatie 5.

Totoro4

Tervetuoloa sisään. Totorohan jo sieltä kurkkaa takaseinältä. Pikkuikkunat ovat millin plexiä.

Totoro5

Sisävärityksessä on käytetty ylijäämämaaleja. Värit oli mitä sattui olemaa. Lattialle mahtuu juuri kaksi aikuisten patjaa. Niiden kummallakin sivustalla on aputasot. Totoron maja mukaan lukien saarella on yhteensä 13 vuodepaikkaa.

Totoro6

Näkymä ikkunasta eteläkaakkoon.

Totoro7

Näkymä toisesta ikkunasta samaan suuntaan.

Totoro8

Majan nurkaisa on tuuletusluukut. Tässä luukku suljettuna.

Totoro9

Hyttysverkolla varustettu tuuletusluukku avattuna.

Totoro10

Oven puoleinen nurkkaus. Lattialankkujen päällä on pinkopahvi.

Totoro11

Näkymä oven pyöreästä ikkunasta ulos.

Totoro12

Näkymä avoimesta ovesta ulos pihakalliolle.

Totoro13

Totoron majassa harjoitetaan erilaista liiketoimintaa. Siellä on myös ensiapuasema.

Totoro14

Buseilla 2 ja 20 on pysäkit Totoron majan edessä.

Totoro15

Ravintola Totoro on kuuluisa saarella kasvatetuista yrteistä ja saaren marja-antimista. Annokset tuodaan asiakkaalle vartavasten designatulla puutarjottimella.

Totoro16

Ravintolalla on suosittu terassi. Huomaa pöydän jalat. Naapurin huoneiston tyhjentämisen yhteydessä muuttomieht rikkoivat Alvarin pöydän saadakseen ”rojut” mahtumaan pienempään tilaan. Korjasin jalat talteen. Pöydän kansi on meren tuomasta laiturista.

Totoro17Vaneriteltta on osoittautunut hyväksi vierasmajaksi. Sinne mahtuu nukkumaan kaksi aikuistakin kamppeineen.

Meri tuo saareen paljon puutavaraa. Laitureita, parruja, propseja, puulaatikoita. Myös kolme venettä on jo tullut. Tämä osoittaa miten ulkona avomeren armoilla ollaan. Hyvä sikäli, että saadaan rakennustarvikkeita. Niistä on tehty Totoron majan takana näkyvä Kotkan majakin. Muutta se on jo seuraavan blogin tarina.

reppuvauva

Hullu arkkitehti

MIETE 55
RAKASTAN MUSIIKKIA
MUTTA KÄYN HARVOIN
SUURISSA KONSERTTISALEISSA
SEN SIJAAAN MINULLA ON
KAUSIKORTTI KATUKONSERTTEIHIN

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s