Joulusiivous

BLOGI 77
19.12.2015

Yhdeksän miljardia kiloa muovia joutuu mereen vuodessa. Tästä 70 % uppoaa ja tuhoaa merenpohjan elämää. Loput kelluvat kerääntyen jättimäisiksi lautoiksi. Monet eläimet (linnut, kalat, pienet nisäkkäät) luulevat styroxmurusia ja isompiakin muovijätteitä makupaloiksi ja nielevät ne kohtalokkain seurauksin.

Albatross_chick_plastic

Tämä albatrossi kuoli syötyään muovia.

Pieni osa meren muovista ajutuu rantaan. Äskeiset myrskyt toivat muoviroinaa runsaasti myös Lauttasaaren rannoille. Siispä toimeen. Muoviroskien kerääminen on vanhalle kankealle äijälle oivallista liikuntaa. Siinä joutuu kumartumaan satoja kertoja ja tasapainoilemaan rantakivikossa. Palkitsevaa hommaa.

Tonttu1

Lauttasaaren sillan korvasta kertyi 16 muovikassillista muoviroinaa.

Kuvassa alue näyttää jo melko siistiltä. Lähikuva paljastaa totuuden siivotulta alueelta. Johtopäätös: Styrox-muovin valmistaminen pitäisi kieltää.

styrox

Kaikkea pientä styrox-silppua on lähes mahdoton saada kerätyksi

Viikossa keräsin Lauttasaaren lähirannoilta 49 muovikassillista roinaa. Vaimokin avusti. Hyvä, että Pajalahden venesatamassa on iso Molok-syväkeräyssäiliö roskia varten. Osuva nimi – Molok oli nykyisen Israelin alueella vanhan testamentin aikana palvottu Jumala, jolle uhrattiin lapsia. Kuningas Joosua lopetti kultin ja muutti Molokin palvontapaikan kaatopaikaksi.

IMG_5255

Lauantai 19.12. oli sään puolesta erinomainen joulusiivouspäivä.

Muovikassit ongin paikallisen Supermarketin pullonpalautuspisteen roskakorista. Muutamaan vuoteen en enää ole ostanut muovikasseja. Pienet hedelmämuovipussit käytän kymmeniä kertoja. Kuulun vaimoni kanssa Helsingin kaupungin puistokummeihin. Helsingissä on 586 rekisteröityä puistokummia, jotka vapaaehtoisesti  keräävät roskia asuinalueeltaan. Seuraava sesonkiaikamme on uudenvuodenaamu. Rannoilta löytyy ilotulitusjätteiden lisäksi runsaasti kuohuviinipuolloja.

IMG_5254

Hullu arkkitehti

MIETE 77
VAIN TONTUT
KERÄÄVÄT ROSKIA

4 thoughts on “Joulusiivous

  1. Hei,hienoa työtä olette tehneet,todellisia ekoihmisiä. Luontoihmiselle luonto on tärkeä. kaikkien pitäisi huolehtia paremmin ympäristöään. Se alkaa pienestä esim. kotitalousjätteiden lajittelu. Sitä olen tehnyt jo vuosia,nyt tulee muovin kierrätys ensi vuoden alusta. Luonnon säästäminen on tärkeä.. Hyvää Joulua teille ja onnea uudelle vuodelle. tv. Virkkuset Itä-Helsinki

  2. Upeata. Täytyypä harkita itsekin, kun luovuimme kesämökistä, missä kaikenlainen puuhastelu piti virkeänä. Oikein hyvää joulua ja voimia hienon blogin kirjoitteluun tulevanakin vuonna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s