Huvila meren saarella 18

BLOGI 108
18.7.2016

Sarvikaripeli

Kun sataa, tuulee ja on kylmä, on mökillä kiva pelata sisäpelejä ja tehdä niitä – yhdessä. Näin syntyi lautapeli ”Sarvikarin majakka” akryyliväreillä ja huopakynillä Monopolin pelilaudan kääntöpuolelle.

peli1Perinteisen noppapelin kartta on mittakaavassa 1:400. Reitistö noudattaa saaren kulkuväyliä. Mustat askelmat ovat noin 5 metrin pituisia luonnossa. Musta pelilaudan sidosteippi on samalla kuntien välinen raja. Valkoiset numeroidut ympyrät ovat tärkeitä paikkoja saarella. Niihin ensi kertaa tullessa saa pelaaja nostaa pakasta kortin. Tarkoitus on kerätä kolme tarviketta majakkaa varten ja käydä sitten sytyttämässä tuli siihen majakkaruudussa. Se joka ensimmäisenä ehtii sinne tarvikkeineen, on voittaja.

peli2

Nämä pitää kerätä: kynttilä, tulitikku ja lyhty. Näitä kutakin on pakassa 10 kpl.

Kullakin pelaajalla on henkilökohtanen lista saaren paikoista (38 kpl). Siihen merkitään paikat, josta pelaaja on nostanut kortin. Yhdestä paikasta pelaaja saa nostaa kortin vain kerran. Kortteja on yhteensä noin sata. Ylivoimaisesti eniten on rahaa.

peli4

Paikkalista sekä muut pakan kortit

Pakasta voi saada rahaa (100 slötsiä), ylimääräisen heittovuoron (arpakuutio), passin kuntarajan ylitystä varten (maksaa ilman passia 100 s.), kaksi heittovuoroa (vihreä linja-autolippu tai merellä soutuvene, jotka ilman lippua maksavat 200s.), kolme heittovuoroa ( punainen express-bussi tai merellä moottorivene, jotka muuten maksavat 300 s.). Maalla liikkuminen kävellen ja merella uiden ei maksa mitään. Eteenpäin mennään arpakuution silmälukujen mukaan.

peli3

Yksityiskohta saaren lounaiskärjestä, jossa majakan sijainti on merkitty punaisella ympyrällä.

Pelissä voi olla 2-4 pelaajaa. Lukea ei tarvitse osata, mutta numeroiden tuntemuksesta on apua.

Peli5

Foto: B. S-A.

Peliä on testattu. Se toimii. Viisivuotiaskin voi voittaa – kolme kertaa peräkkäin!

* * * * *

Sarjan aikaisemmat osat ( 1-17) löytyvät helposti googlaamalla osan nimellä (esim. Huvila meren saarella 6).

 

VappuMad

Hullu arkkitehti

MIETE 105
TÄYTETTYÄNI 75 VUOTTA
HAVAHDUN SIIHEN
ETTÄ OLEN OLLUT
SYNTYMÄSTÄ SOKEA
JOKA VASTA VÄHITELLEN
ALKAA NÄHDÄ ASIOITA
MITÄHÄN VIELÄ SAANKAAN NÄHDÄ

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s